Klank en trilling

Klank en trilling

Als je ervan uitgaat dat alles bestaat uit moleculen die trillen, dan kun je je voorstellen dat het effect wat klank, trilling, muziek of ons heeft van aanzienlijk belang kan zijn. We herkennen wellicht dat er muziek is waar je onrustig, gestrest of geïrriteerd, prikkelbaar van wordt. Ook muziek die je raakt, waar je melancholisch, verdrietig van wordt. Andere muziek zwijmel je weer ontspannen bij weg.

In ons lichaam hebben verschillende systemen waar we geluid mee waarnemen. We kennen de gehoorgang via de oren. Daarnaast nemen we ook geluid waar via de acupunctuurpunten op ons lichaam. Stel je maar eens voor dat je voor een geluidsbox staat bij een muziekconcert. Je kunt dan je oren dicht houden en voelt het geluid nog je lichaam binnenkomen, vooral die basdreun is duidelijk waarneembaar.

Het lichaam heeft een zelfhelend vermogen door via de acupunctuurpunten trilling te absorberen met juist die frequenties die het lichaam nodig heeft.

Als je met een didgeridoo op de acupunctuurpunten blaast biedt je het lichaam een zeer brede reeks van frequenties/trillingen aan.

Wat gerichter werk ik met stemvorken, die specieke frequenties hebben, gericht op chakra’s en acupunctuurpunten, waardoor blokkades in energiestromingen opgeheven worden. Vaak merk ik dat het weefsel rond het behandelde acupunctuurpunt ontspant.