Verbonden Ademen

Verbonden Ademen

Verbonden ademhaling is een ademtechniek voor denkers. Mensen die hun hersenen maar moeilijk uit kunnen schakelen. Dit maakt dat het contact met hun gevoel lastiger wordt.

Deze ademtechniek leidt er toe dat het bewustzijn wat naar de achtergrond gaat en het lichaam de kans krijgt om opgeslagen spanningen de ruimte te geven.

Samen met de begeleider kan er zo op een veilige manier onderdrukt gevoel geuit worden. Dit zit vaak een gelukkig leven in de weg.

 

Praktijkvoorbeeld:
Man van 32, gespannen, slapeloosheid, gestresst. Snapt niet hoe dit kan. Heeft al veel psychologische begeleiding gehad, komt hier niet verder mee. Na een aantal sessies besluiten we samen een ademoefening met verbonden ademhaling te doen. Tijdens de ademoefening neemt de verkramping toe. Hij krijgt ook beelden van zijn schooltijd waar hij veel gepest werd. Er was geen begrip. Voelde zich erg alleen. Dit brengt hem bij verdriet en boosheid. Het geeft hem een opluchting als dit erkent en er lucht aan kan geven. Nadien slaapt hij een stuk beter en voelt hij meer ontspanning.