Verbonden Ademen

Verbonden Ademen

Verbonden ademhaling is een ademtechniek die in de breedste zin ruimte maakt door gebieden waar de energie vast is gaan zitten weer te openen waardoor de vitaliteit en levensvreugde toenemen. Zowel voor denkers als voor mensen die meer met hun gevoel werken.

Tijdens het verbonden ademen verschuift het denkende actievere dagbewustzijn naar een meer beeldende en ontspannen bewustzijnsstaat. Hierdoor kan het natuurlijke herstelvermogen van het lichaam samen met de adem zijn genezende werking doen.

Samen met de begeleider kan er zo op een veilige manier onderdrukt gevoel geuit worden. Dit zit vaak een gelukkig leven in de weg.

 

Praktijkvoorbeeld:
Man van 32, gespannen, slapeloosheid, gestresst. Snapt niet hoe dit kan. Heeft al veel psychologische begeleiding gehad, komt hier niet verder mee. Na een aantal sessies besluiten we samen een ademoefening met verbonden ademhaling te doen. Tijdens de ademoefening neemt de verkramping toe. Hij krijgt ook beelden van zijn schooltijd waar hij veel gepest werd. Er was geen begrip. Voelde zich erg alleen. Dit brengt hem bij verdriet en boosheid. Het geeft hem een opluchting als dit erkent en er lucht aan kan geven. Nadien slaapt hij een stuk beter en voelt hij meer ontspanning.