Mentale klachten (angsten, depressies)

Mentale klachten (angsten, depressies)

De mens is een uniek wezen dat in staat is om zich voortdurend aan te passen aan veranderende omstandigheden, zowel lichamelijk als geestelijk. Bij onverwachte gebeurtenissen reageert het lichaam direct door het aanmaken van adrenaline. Dat kan helemaal geen kwaad, integendeel; het houdt ons scherp. Het concentratievermogen is maximaal en we kunnen beter presteren. Deze vorm van spanning of stress is gezond en hoort bij het leven.

Maar als we te veel of te vaak achter elkaar met spanning te maken krijgen en tussendoor niet kunnen ontspannen, wordt het een andere zaak. We lopen dan kans om overspannen te raken, of met de diagnose ‘burn-out’ thuis te komen zitten. Stress is vaak dichterbij dan u denkt. Bij het overlijden van een dierbare is het vanzelfsprekend dat iemand een periode van grote stress doormaakt. En het is algemeen bekend dat een hoge werkdruk die te lang aanhoudt gevaarlijk kan zijn. Maar ook een trouwerij, een geboorte of zelfs op vakantie gaan kan stress veroorzaken.

Met acupunctuur is het mogelijk dit alles in balans te brengen en spanning en stress met alle bijbehorende klachten te verminderen.

Acupunctuur is een behandelmethode die bij de begeleiding van een burn-out, angsten en depressies prima ingezet kan worden. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat specifieke acupunctuurpunten rechtstreeks invloed uitoefenen op de hersenstam, een deel van de hersenen wat een belangrijke rol speelt bij klachten als een burn-out, angsten en depressies.