Voice Dialogue

Voice Dialogue

Voice Dialogue heeft als uitgangspunt dat we allemaal (metaforisch) bestuurder zijn van onze bus.
Onze bus heeft een aantal passagiers. Sommige zitten helemaal achteraan in de bus. Andere zitten vlak achter de bestuurder. Er zijn er die wel eens onbewust het stuur overnemen.

De passagiers zijn onze sub-persoonlijkheden. We hebben allemaal wel een perfectionist, een drammer, een innerlijke criticus, een innerlijk kind in onszelf.

Elke sub-persoonlijkheid heeft het beste met ons voor vanuit zijn/haar positie. Sommige komen niet tot hun recht op de positie waar ze zitten.

Voice Dialogue maakt het mogelijk om deze sub-persoonlijkheden aan het woord te laten en hun zegje te doen. Er komt zo duidelijkheid over hun positie. Dit geeft inzicht en bewustwording aan de bestuurder.

 

Praktijkvoorbeeld:
Een man, gescheiden, leeft voor zijn werk en zijn kinderen. Heeft een druk bestaan. Kampt met chronische pijnklachten. Middels Voice Dialogue komt hij tot inzicht dat hij een grote zorgverantwoordelijkheid draagt naar anderen toe. Daarnaast is er een ondergeschoven (achterin de bus zittend) kwetsbaar zorgstuk waardoor hij niet voldoende voor zichzelf kan zorgen.

Via Voice Dialogue wordt duidelijk waar eventuele problemen liggen. Er komt inzicht en bewustwording wat leidt tot positieve verandering.