Oor acupunctuur

Ooracupunctuur

Het lichaam kent vele microsystemen. Aan de buitenkant van het lichaam kan informatie verkregen worden over de binnenkant.

Zo kennen we een microsysteem aan de voet waar voetreflextherapie gebruik van maakt. Er is een microsysteem op de schedel waar o.a. met acces-bars kan worden gewerkt (meer info klik hier).  Zo hebben de handen, voeten, het gezicht en de neus ook microsystemen.

Een van de microsystemen waar in de acupunctuur veel gebruik van gemaakt wordt is die van het oor. Het hele lichaam zit op het oor geprojecteerd. Bij iemand die last van de schouder heeft, wordt het corresponderende oorgebied gevoeliger. Dit is meetbaar met een puntzoeker. Op deze manier kan door dit punt te behandelen een klacht aan de schouder behandeld worden.

Ooracupunctuur zet ik met name in voor pijnklachten in het lichaam.
Maar ook voor balans tussen lichaam en geest (rustgevend), waarbij ik dan vaak een klein magneetje gebruik wat op het oor geplakt wordt.

Ooracupunctuur ondersteunt ook bij verslavingsproblematiek: het stoppen met roken, eetverslaving en verdovende middelen. (Klik hier voor meer info)